Laatste berichten in het gastenboek

Milja Herst                                            Zondag 4 januari 2015 15:27 

Ik zie dat er niet recent meer op deze site is gereageerd. Jammer, want ik vind dit een geweldig initiatief! Ik heb ook in de jaren 60 op deze lagere school gezeten. Ik heb zeer dierbare herinneringen aan juffrouw Renzema! Om herinneringen op te halen,zou ik haar dolgraag weer eens willen ontmoeten! Namen van klasgenoten kan ik mij niet meer voor de geest halen. Misschien dat er iemand is die zich mij herinnert. Of mij in contact met juffrouw Renzema kanbrengen.Ik hoor het graag!!

Met vriendelijke groet,


Margot de Roos-Blaauw
                       Zondag 6 juli 2014 11:38 

ik ben eigenlijk erg benieuwd of er nog leraren in leven zijn, hoe zou het met ze zijn? Denk aan de oud directeur Wim Hoek, juf Renzema meneer Snoej, juf Potze, Juf de zwart en Rob van 't Woudt.
Hoe zien ze er nu uit?


Margot de Roos-Blaauw
                       Zondag 6 juli 2014 11:17 

hallo mensen, leuk om hier per ongeluk op te stuiten. In de zeventiger jaren heb ik op de maliebaanschool gezeten, enkele jaren bij een strenge juf Renzema die wat altijd bijgebleven is altijd op houten kleppers liep. Ik ben in 1977 van school gekomen om naar de mavo te gaan waar ik ook Rob van 't Woudt weer tegen kwam. Ik was op de malibaanschool in klas 4 (of 3) ingestroomt en heb er een leuke tijd gehad.


Huib Kalkman
                                        Vrijdag, 10. Januari 2014 19:42 

Bij toeval kom ik op deze site. Dit doordat ik vanmiddag tegen iemand zei google maar effe op mijn naam, dan weet je gelijk alles over mij. Nouja bijna alles.
Ik kan me aardig wat gezichten herinneren, en zeker het gezicht van meester Zeilstra. Ik was de "zittenblijver" van de school.(vierde en zesde klas ) En ook op de ULO. Maar toch nog goed terecht gekomen. Bijna 30 jaar zelfstandig slijter/Wijnhandelaar in Tilburg geweest. In juni 2012 heb ik m'n bedrijf verkocht en geniet ik van m'n vrije tijd. Komt er ooit een reunie, laat maar weten, ik kom!

Anneke van Egmond (Dokkum:
Hallo Huib,
Je naam komt me heel bekend voor, maar of je bij me in de klas hebt gezeten ....?
Heb jij gewoond aan de Wolter Heukelslaan .....?
Voorzichtige zoektocht dus ...
Ik ben zelf 61 nu .. en misschien ben jij stuk jonger ..? Maar ergens ken ik je naam gewoon ...
Hoor graag van je,
mvrgr.,
Anneke Dokkum-van Egmond

 
Anneke van Egmond
                           Dinsdag, 9. Juli 2013 17:10   

Hallo alle oudklasgenoten van '60/63:
Ik heb geweldige herinneringen aan de Maliebaanschool ...
En met mij waarschijnlijk heel veel anderen ook!
Fijn om te zien dat deze site er is, met zovele kostbare foto's .....
kortom genieten!

Anneke Dokkum - van Egmond


Teus Ligterink                                        Maandag, 3. December 2012 11:09 

Van 1950 t/m 1956 heb ik op de Maliebaanschool gezeten. Op veel klassefoto's uit de jaren ontbreek ik, behalve in klas 3. Erg veel leuke herinneringen heb ik niet aan de school, en ik herken ook niet veel klasgenoten uit die tijd. Als linkshandige ben ik de juf uit de eerste klas wel dankbaar dat ik niet gedwongen ben om rechtshandig te schrijven, alhoewel zij dat wel geprobeerd heeft. Zo "modern" was het onderwijs dan wel in die tijd. Zijlstra en Mulder (Barendje Donderdkop) vond ik verschrikkelijk, maar waarom weet ik nu niet meer, zal ik wel verdrongen hebben. Later ben ik naar de MULO aan de Rubenslaan gegaan, daar heb ik nu nog trauma's van, ik vond het maar een stelletje gereformeerde kwezels. Ja, ik raak mijn trauma's nu wel een beetje kwijt. Na vele jaren in Driebergen gewoond te hebben, woon ik nu met mijn vrouw in het vestingstadje Hulst, de meest Bourgondische stad van Nederland.

 
Jacqueline Wisselo
                               Zaterdag, 27. October 2012 00:40 

Heel leuk, maar ik ben dus van de jaren 70 en dat zijn er niet zoveel.Toch zie ik verschillende namen die mij bekend voorkomen. Sta zelf op een foto klas 72/73.

 
Hanneke Pilon
                                        Zondag, 26. Augustus 2012 18:42 

Hallo lieve mensen van mijn klas in 1963/64-1967/68,
Wat zou ik graag iedereen weer eens willen zien, ben zo benieuwd hoe het jullie vergaat. Ik herinner me nog erg veel van jullie. Zoals Humprey die ook in het kinderhuis zat.(ik tot augustus 1963) Nicole Richter die mijn vriendinnetje was,Emmy van Dam, Lise Zuidam enz.De musical waarin ik één van de feeën was,Lise en Job waren de Prins en Prinses, Nicole de hofnar. Ja, teveel herinneringen om op te n#@*%!en.Nu ben ik getrouwd heb geen kinderen.Ik heb een balletopleiding gedaan aan het conservatorium en heb jaren les gegeven in klassiek ballet en caractere (folklore)en zelf korte tijd professioneel gedanst bij het toenmalig Folkloristisch Danstheater.
Als er ooit een reunie van onze klas zou zijn dan kom ik!! Ik hoop dat dat een keer lukt! Zou ook leuk zijn eens via de mail wat terug te lezen.
Wie weet tot volgende keer.
Groet Hanneke Pilon

 
Piet van der Laan
                                   Zaterdag, 21. Juli 2012 12:49 

op de klassefoto 1957/1958 5e klas trof ik mij onder nummer 35 breedlachend aan.
groet

 
Marianne                                                
Zaterdag, 2. Juni 2012 12:16

Waarom hangt er in de hal van de school een plaquette van Gunning? Ik kan daar geen antwoord op vinden in het historisch verhaal over de school, dat ik overigens erg interessant vind. Mijn kleinkinderen zitten c.q. zaten op deze school.

 
Bob van Meer
                                        Zondag, 19. Februari 2012 23:54 

Op de klassenfoto klas 1 1963/1964 staat bij nr 14 Bob en dat ben ik, dus dat wordt Bob van Meer. Verder herken ik bij nr 5 mijn vriendje Justus. Zijn achternaam is van Toorn.

 
Letty Loerts-Bakkes
                            Donderdag, 29. December 2011 00:28 

Beste Mensen, na vele jaren zou ik graag in contact komen met oud-klasgenoten.
Waar is b.v. Charlotte Simon of Marijke de Graaf of Tineke Luijten of Magda van Wijk of Lideke Kaajan? Hoe gaat het met jullie? En met anderen wiens naam ik hier niet heb? Ik ben benieuwd naar jullie! Hartelijke groeten,
Letty Loerts-Bakkes, leerling Maliebaanschool 1957-1963.


Maas van Apeldoorn
                           Donderdag, 29. September 2011 19:32 

Heel toevallig op deze site gekomen en ik zag (tot mijn verbazing) dat bij de klassefoto's ook ik aanwezig was. Helaas werd vermeld, dat ik een andere naam heb en dat ik het tijdelijke met het eeuwige heb verwisseld.
Gelukkig is dat niet het geval.
Ik kan wel een paar aanvullingen geven.
Het betreft de klassefoto 1 1949/50
De onderwijzeres is juffrouw Jansen.
nr. 1 Margreet Wouda
nr. 5 Bert de Rijk
nr. 7 Joop Schoonman
nr. 8 Maas van Apeldoorn (in levende lijve)
nr. 9 Henk Patist
nr. 17 Selma Postma
nr. 20 Marijke van Veelen

Na de eerste klas ben ik naar de Jan Willem Gunningschool vertrokken.


Hans Timmer
                                        Donderdag, 16. Juni 2011 16:29 

In het historisch archief van het Utrechts Nieuwsblad staan veel oude artikelen en mededelingen over de Maliebaanschool. O.a. de installatie van dhr. Zijlstra. Veel mededelingen over voetbalwedstrijden Kerst- en Paasvieringen e.d.. Ook kwam ik een minder leuk bericht tegen, n.l. het overlijdensbericht van Aukje Jansen op 14 juli 1955. Ze staat ook op een klassefoto (52/53). Zo krijgt zo'n droevige mededeling in het UN van 1955 ineens ook een gezicht.
Misschien is het een idee de interessante artikelen te downloaden en op deze site te plaatsen?


Hans Timmer
                                        Vrijdag, 18. Maart 2011 09:28 

Ik zag een foto van de onthulling van de naam van de Dr. J. de Nooijschool. Ik was daar, vanaf de Maliebaanschool, naar toe gegaan en heb de onthulling meegemaakt. Het hoofd daar was de heer Rijsewijk. Volgens mij is hij dezelfde die ook leerkracht was op de Maliebaanschool. Klopt dat?

 
Gerard van Amerongen
                     Zaterdag, 12. Februari 2011 23:23 

nr 31 van Klas 1 1958/1959 met juf de Bree is Gerard van Amerongen


Rob van 't Woudt
                                 Vrijdag, 10. December 2010 13:19 

Lieve mensen,

Wij, Thea en Rob van't Woudt, wensen jullie alle goeds, fijne en mooie dagen en gezondheid. Ook de beste wensen voor onze webmaster die
een puur unieke website gebouwd heeft; het lijkt of je weer terug
bent in de fantastische tijd van de oude Maliebaanschool. Wij wonen nu diep in de Achterhoek tegen de Duitse grens maar als we in Utrecht zijn proberen we altijd even over de Maliebaan te rijden voordat we weer Oostwaarts gaan.


Voor de kerstgroet, zie rubriek Leerkrachten (webmaster)


Gerda Scherrenberg
                           Zondag, 5. December 2010 20:24 

Ik zag mijzelf staan op de klassefoto klas 5 1958/1959 met juf Renzema.
Vond dit heel leuk om te zien.

Henk Nagtegaal:
Gerda,
Wil je je e-mailadres naar de webmaster sturen, dan kan ik even reageren.

Groet Henk Nagtegaal (webmaster)

schüller-scherrenberg.:
op foto 37 nr 24 ben ik ook woon al 43 jaren in keulen .heet nu schüller.vind ik allemaal interesant om alles door te lezen.


Humphrey Herst                                
 Dinsdag, 28. September 2010 21:36 

Op enkele fotos staat Cor Brouwer Klas 1 63/64 en klas 5 67/68 Ik zat jaren met hem in de klas. Zijn vader had een slagerij op de Burg.Reigerstraat en deze slagerij heet nog steeds Cor Brouwer. Zelf heb ik geen contact meer met hem.

 
Theo Rehorst
                                      Woensdag, 21. April 2010 08:26 

Bedankt Henk en team voor al het werk, dat jullie aan deze bijzondere site van herinneringen besteden.

Laat iedere ex-leerling een e-mailtje naar de webmaster sturen met haar/zijn naam en adres. Geef aan op welke klassenfoto je staat, zodat je weer als "gevonden" kan worden vermeld en als herboren het leven weer kunt hervatten.


Theo Rehorst
                                      Vrijdag, 16. April 2010 20:42 

Complimenten voor de site en het initiatief. Mijn lotgevallen staan uitgebreid op Schoolbank vermeld met vele foto's. Ik ben blij, dat er geen kolenhokken meer bestaan.


Yvonne Verhoeff
                                Vrijdag, 23. October 2009 15:19 

 Hoi Allen,

Hoi Allen,

Wat een enig initiatief. Ik ben Yvonne en zat bij Trineke Brouwer en marty Six in de klas.
Ben vrij snel verhuisd dus heb niet zo lang in de klas gezeten.
Misschien is er iemand die mij nog herinnert.
Ik was altijd met Jeanette Gooyer(Sjonneke). Ik hoor het wel. groet Yvonne 


Willem (Kees) Houtman
                   Maandag, 28. September 2009 17:10

Wat een leuke site! Leuk om weer eens al de namen naar boven te halen.
Ik woon inmiddels al weer bijna 23 jaar in Vlissingen. Een paar namen die nog niet op de lijst stonden:

Klas 2 1956/1957 bij juf de Bree.
Nummer 26 is Ronnie Kraayenhagen.

Klas 4 1958/1959 Bij Juf Eijkman.
Nummer 8 Willem (Kees) Houtman.
Nummer 17 Yvonne Wilshut.


Anneriet van Duin
                             Vrijdag, 25. September 2009 15:55 

Heel erg leuk deze site.!!
Ik heb van 1969 -66 op de maliebaan school gezeten, samen met mijn tweelingzusje Annelies.
Ik zal mijn oude foto albums nog eens doorspitten voor foto's. Ook mijn broer ( nu getrouwd met de zus van Aat Kramer) en mijn jongste zus Ellen hebben op deze school gezeten.
groeten aan alle oud klasgenoten!!
Anneriet van Duin


Arend Groeneboer
                           Dinsdag, 16. Juni 2009 12:01 

Ontzettend leuk jullie website!
In 1958 zat ik in klas 6 bij dhr Zijlstra.
Op de klassenfoto (nr 9)sta ik genoteerd op plaats 12.
Verder Robbie van der Tang(8)waarover destijds nog een boekje is verschenen van VVN, getiteld:"de jongens van der Tang die zijn niet bang, maar als zij zo doorgaan leven zij niet lang" Verder spotte ik vriendje Henk Broker (31) en Maarten van Ditmarsch(27)en verder: Corrie Vente(11)Jan Koter(10)Truus Baardmans(16)Ellen Oudegeest(20)John vermeulen(25)Jan de Koff(30)Anne...(24)die hele bosjes haar uit zijn hoofd kon trekken en Ina..(22)Verdere namen zijn helaas weggezakt...Sorry medeklasgenoten uit 1958.
Ik heb zelf bijna 40 jaar in het onderwijs gezeten op een school in Den Haag en ben nu Vuttend...
Succes met jullie site!
Arend Groeneboer


Walter de KRUIJFF
                          Maandag, 8. Juni 2009 17:59 

Betreft foto klas 3 Mr. Van Ekeren 52/53: Ik kan hier verschillende namen invullen: 1. Jeanette Kagenaar 3. Peter den Iseger. 5 (niet 4): Adriaan de Ridder. 7. Wim van der Tang. 13. Joyce Rambaram 14. Loeki Engelhart. 17 Koosje van der Dussen. 19. Olga Klabbers. 22. Gerard Fortuyn. 24. Gonnie Morra. 25. Corrie van der Meyden 26. Joop Oskamp. 28. Ciska Neelemans 29 Lida den Brouwer 30 Kees den Bruyn 31. Jan van der Tang 32 Walter de Kruijff (mijzelf) 33 Anke Udo

Beste groeten uit Budapest waar ik al 14 jaar woon. Voordien 27 jaar in Belgie en in Zweden gewoond en gewerkt.


Theo Daatselaar
                               Zaterdag, 30. Mei 2009 10:01 

klas 4 1958/1959 met juf Eijkman, nr 12 geidentificeerd als zijnde mijn persoon.


Complimenten over de leuke site.

Hartelijke groet,

Theo Daatselaar.


Bob de Boer
                                     Woensdag, 25. Maart 2009 18:37 

LEUUUUK Ik zag mijzelf op de klassenfoto 1e klas bij juf Lancee 1963/1964. Ik heb op schoolbank.nl nog 2 foto's van de klassen 2 en 3 gezet.
Mijn ontbrekende achternaam is de Boer.

Gr

Bob de Boer


 

 
Om te reageren op bovenstaande berichten, moet je het Gastenboek binnen gaan.


laatst bijgewerkt: 25-01-2015 12:07